Fără categorie

Biden: Israelul nu are „nicio scuză” pentru restricționarea ajutorului către Gaza

1 minute necesare pentru a citi articolul

„Trebuie să aducem mai mult ajutor în Gaza, nu există scuze”, a repetat marți Joe Biden, într-un moment în care teritoriul palestinian este cuprins de o gravă criză umanitară.

Joe BidenFoto: Evan Vucci / AP / Profimedia

Joe Biden a declarat marți că este nevoie de „o încetare a focului” în Gaza, deoarece situația ar deveni „foarte periculoasă” în Israel și în special în Ierusalim dacă ostilitățile vor continua în timpul Ramadanului, luna sfântă a islamului, care începe pe 10 sau 11 martie, potrivit AFP.

„Lucrez foarte mult” cu autoritățile israeliene, a declarat președintele american, care a răspuns la câteva întrebări ale jurnaliștilor înainte de a se urca în avion. „Problema este în mâinile Hamas”, a adăugat el.

El a adăugat că „israelienii au fost cooperanți” și că o propunere „rezonabilă” a fost pusă pe masă pentru a permite eliberarea ostaticilor în schimbul prizonierilor palestinieni, însoțită de un armistițiu al luptelor.

Marți, mediatori egipteni, americani și din Qatar se aflau la Cairo, încercând să obțină un compromis din partea ambelor părți înainte de începerea lunii de post.

Washingtonul este îngrijorat de o posibilă recrudescență a violențelor în timpul Ramadanului și a cerut deja Israelului, de exemplu, să garanteze accesul credincioșilor musulmani la moscheea Al-Aqsa din Ierusalimul de Est.

Americanii, principalul aliat al Israelului, și-au ridicat de asemenea vocea în ultimele zile ca răspuns la situația umanitară din ce în ce mai catastrofală din Fâșia Gaza.

„Trebuie să aducem mai mult ajutor în Gaza, nu există scuze”, a declarat din nou marți Joe Biden în fața Israelului, în timp ce teritoriul palestinian este amenințat de o foamete de proporții.

Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.