Fără categorie

CANNES 2021. Regizorul Joachim Trier stârneşte emoţiile criticii cu filmul său ”Julie” – Film

2 minute necesare pentru a citi articolul

Cu filmul său „Julie” (The Worst Person in the World), regizorul norvegian i-a încântat vineri pe criticii de la Festivalul de la Cannes, schiţând un portret al tinerelor femei de azi, într-un rol i interpretat de o actriţă care până acum a avut puţine legături cu cinematografia, relatează AFP.

„S-a născut o stea”, notează Peter Bradshaw de la The Guardian în critica sa, acordându-i filmului cinci stele, informează Agerpres.

Pentru prima oară într-un rol pe marile ecrane, actriţa Renate Reinsve, 33 de ani, o interpretează pe Julie care trece prin mai multe etape ale vieţii sale, întâi studentă, apoi angajată, mamă şi femeie îndrăgostită.

Dorinţa, fidelitatea, maternitatea, relaţiile cu părinţii şi diferenţele între generaţii… toate aceste necunoscute o îngrijorează pe Julie, într-un film care explorează şi marile teme de azi: rolul femeii în societate, ecologia şi invazia numerică.

Revista Variety este de părere că filmul, al cincilea al realizatorului în vârstă de 47 de ani, va deveni „un reper” pentru generaţia milenială, în timp ce ziarul Daily Telegraph l-a considerat pur şi simplu „minunat”.

Revista cultură franceză Télérama, care a văzut în Julie „un simbol fremătând şi vulnerabil al generaţiei contemporane”, a salutat „vivacitatea acestui portret, profunzimea dialogurilor şi fluiditatea punerii în scenă”.

„Am pus mult din personalitatea sa personajului. A avut un mare impact asupra filmului”, a declarat AFP Joachim Trier, referindu-se la actriţa Renate Reinsve, care obţine cu acest rol un „bilet” pentru câştigarea premiului pentru cea mai bună interpretare.

„Am scris rolul special pentru ea”, a continuat regizorul, care a profitat şi de talentul de improvizaţie al tinerei actriţe.

La rândul său, Renate Reinsve a povestit despre „labirintul de îndoieli şi de indecizii pentru a putea surprinde în final înţelepciunea personajului său”.

„Ca tânără crescută înainte de mişcarea #MeToo înţelegeam că te cizelezi în funcţie de părerile bărbaţilor”, a mărturisit Renate. Ca şi ea, personajul său „îşi găseşte identitatea în ochii celorlalţi. Doar „atunci când te eliberezi poţi deveni tu însăţi şi mai puternică”, a încheiat ea.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate | Internaţional

Reacția Chinei față de boicotul SUA: O manipulare politică. Niciun politician american nu a fost invitat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing - International

Ambasada Chinei la Washington a calificat luni anunţul SUA de boicotare diplomatică a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing drept ”un…
Actualitate | Internaţional

E oficial: Diplomații americani vor boicota Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing - International

SUA au anunțat boicotul diplomatic al Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, din 2022, relatează CNN și BBC. Anunțul oficial a…
Actualitate | Politic

Conducerea CSM prezintă raportul de activitate pentru anul 2021 - Politic

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prezintă, în şedinţa de plen de marţi, raportul de activitate pentru anul 2021, anunță news.ro. În…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *