Fără categorie

Capitala si 22 de judete, sub Cod galben de canicula. Sunt asteptate temperaturi de pana la 37 de grade Celsius

1 minute necesare pentru a citi articolul

Capitala si 22 de judete din Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei, sudul si centrul Moldovei se vor afla vineri sub Cod galben de canicula, potrivit unei atentionari emise de Administratia Nationala de Meteorologie.

In aceste zone, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 – 36 de grade Celsius si izolat 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati, astfel ca disconfortul termic va fi accentuat.

Atentionarea vizeaza judetele Iasi, Bacau (partial), Vaslui, Vrancea (partial), Galati, Buzau, Braila, Tulcea si Constanta (partial), Ialomita, Calarasi, Prahova, Giurgiu, Dambovita, Teleorman, Arges, Valcea, Gorj si Mehedinti (partial), Dolj, Olt, Ilfov si Municipiul Bucuresti.

Meteorologii noteaza ca indicele temperatura umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitati pe arii restranse si in restul zonelor de campie si podis. In sud-estul teritoriului vremea se va mentine caniculara si la finalul saptamanii.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *