Fără categorie

Caz șocant în Neamț: O femeie a născut prin cezariană, acasă, „operată” de soţ şi soacră cu ustensile cumpărate de pe internet

1 minute necesare pentru a citi articolul

O femeie de 34 de ani din Târgu Neamț a fost la un pas de moarte după ce a născut acasă, prin cezariană, operația fiind făcută de soțul ei și de soacră, cu instrumentar cumpărat de pe internet. Cazul vine la câteva zile după ce, tot în Neamț, ​o femeie de 42 de ani a murit sâdupă ce a decis să nască acasă, cu ajutorul unei „moașe” găsite pe Facebook, cu toate că medicii o avertizaseră că este o sarcină cu risc și îi recomandaseră nașterea prin cezariană.

Femeie gravidaFoto: Subbotina | Dreamstime.com

Femeia de 34 de ani era la a cincea sarcină, iar intervenția chirugicală a fost realizată acasă de soțul ei, fost asistent medical, ajutat de soacră, conform TVR și stirilorprotv.ro. Cei doi au „operat-o” pe femeie și au extras fătul de 4,7 kilograme, dar din cauza unor complicații apărute bărbatul a fost nevoit să sune la 112.

Echipajul medical a găsit-o pe femeie acasă, conștientă, dar cu hemoragie masivă. Acum, ea este internată la terapie intensivă.

Echipajul de la ambulanță a găsit la fața locului și bisturiul, pansamente sterile, pense și alte ustensile necesare unei astfel de intervenții chirurgicale, pe care familia le cumpărase de pe internet, tocmai pentru efectuarea operației, după cum au susținut în fața medicilor, conform stirilorprotv.

  • „O plagă în zona perineală care a fost, din declaraţiile pacientei, executată de către soţ, care s-au pregătit din timp făcând comandă de pe internet de tot ce au nevoie pentru a executa procedura de cezariană la domiciliu.
  • Pacienta cu soţul, de la început au premeditat, spunând că sunt pregătiţi pentru că au lucrat în străinătate ca asistenţi medicali”, a declarat Alexandru Pătraşcu, managerul Spitalului din Târgu Neamţ.

Bebelușul a fost evaluat de doctori și este în stare bună. (Foto: Dreamstime.com)

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *