Fără categorie

Cazierul judiciar se va elibera și în formă electronică

1 minute necesare pentru a citi articolul

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care se introduce posibilitatea de eliberare a cazierului judiciar şi în formă electronică. Legea merge la promulgare.

Cazierul va putea fi primit și prin mijloace electroniceFoto: DreamsTime / Kianlin

Proiectul de lege simplifică procedura de obținere a cazierului în sensul că atât cerere cât și eliberarea actului vor fi posibile în formă electronică.

„La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip prevăzută la alin.(1) şi (2), certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice. (…) În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării, sunt stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar”, prevede inițiativa legislativă.

Proiectul de lege merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

(foto articol: ©Kianlin|Dreamstime.com)

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *