Fără categorie

Cetăţean ucrainean recuperat din Munţii Maramureşului

1 minute necesare pentru a citi articolul

Un cetăţean ucrainean în vârstă de 47 de ani care a trecut graniţa în România a fost recuperat, duminică, de salvamontişti şi poliţişti de frontieră din Munţii Maramureşului, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

​Intervenţie SalvamontFoto: Rechitan Sorin | Dreamstime.com

„Cetăţeanul ucrainean a fost găsit, este în hipotermie cu degerături superficiale. Acestuia i-a fost acordat primul ajutor şi în următoarele două ore şi jumătate salvatorii montani împreună cu echipajul Poliţiei de Frontiera al ITPF Sighetu Marmaţiei îl vor coborî la baza muntelui. Zăpada, în zona în care a fost găsit şi de unde a fost extras, măsoară 1,6 – 1,8 metri, misiunea salvatorilor fiind una dificilă”, a spus Dan Benga.

Conform surse citate, soţia bărbatului ucrainean a sunat la 112 şi a solicitat ajutor spunând că soţul ei se afla sus în munte, a oferit o posibilă locaţie a acestuia, comunicând salvatorilor coordonate, şi a informat echipele de căutare – salvare că bărbatul are o stare generală precară, cu febră şi frisoane, rugând totodată să fie ajutat. (Sursa: Agerpres)

____________

(Foto articol: © Rechitan Sorin | Dreamstime.com)

Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.