Fără categorie

Coreea de Nord lansează o nouă rachetă, al şaptelea test în două săptămâni

1 minute necesare pentru a citi articolul

Pentru a şaptea oară în două săptămâni, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre apele din largul coastei sale estice, au anunţat duminică dimineaţă (ora locală) guvernele din regiune.

Coreea de Nord testeaza iar o rachetaFoto: Jung Yeon-je / AFP / Profimedia

Guvernul japonez a confirmat lansarea într-un comunicat, în timp ce agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap a raportat lansarea citând Armata. Nu au existat alte detalii despre armă sau despre distanţa la care a zburat, relatează DPA și Agerpres.

Lansarea a avut loc la câteva ore după ce forţele sud-coreene şi americane au încheiat manevre navale comune care au inclus portavionul cu propulsie nucleară USS Ronald Reagan.

Administraţia Naţională de Dezvoltare Aerospaţială a Coreei de Nord a justificat sâmbătă lansările de rachete ca fiind o măsură de autoapărare împotriva Statelor Unite.

Acestea nu ar reprezenta o ameninţare pentru vecinii imediaţi din regiune, se arată într-o declaraţie publicată de agenţia de ştiri nord-coreeană de stat KCNA.

Marţea trecută, Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază medie de acţiune deasupra Japoniei pentru prima dată în ultimii cinci ani, atrăgând noi condamnări internaţionale.

Rezoluţiile ONU interzic Coreei de Nord să testeze rachete balistice cu orice rază de acţiune, care, în funcţie de model, pot transporta şi un focos nuclear.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *