Fără categorie

Cum poți economisi 500 euro pe luna daca ești programator?

2 minute necesare pentru a citi articolul

Advertorial

Joi, 24 Noiembrie 2022, ora 12:19

5 citiri

Un programator poate avea un venit lunar de câteva mii de euro. Salariul depinde de experiența în muncă, de compania la care lucrează, dar, evident, și de proiectul în care este implicat. Cu siguranță, îți faci lunar economii pentru fondul de urgență sau un fond de investiții.

Dacă ai un venit lunar de minim 2000 de euro, 500 de euro ai putea să-i economisești lunar. Totuși, raportându-te la o strategie de lungă durată, câți bani ai reuși să strângi într-un an? 6000 de euro. Gândește-te că ai avea o problemă de sănătate și ai fi nevoit să renunți la job pentru o perioadă de timp, această sumă ți-ar ajunge pentru maxim 2-3 luni.

Ai lucrat 12 luni, ca să te poți întreține 2-3 luni. Sau vei munci cam 15 ani ca să reușești să îți aduni bani pentru a-ți procura propria ta casă. Crezi că este o soluție bună? Nu, soluția ar fi să îți crești venitul activ. Atunci când ai o rată de economisire atât de mică, vulnerabilitatea ta este mai mare, deși ai impresia că acele economii sunt singura ta sursă de siguranță. Chiar dacă jobul este o sursă de venit stabil și îți asigură consistență și securitate, trebuie să încerci să ieși din zona de confort, pentru că veniturile tale ar putea crește considerabil exact acolo unde îți este ție frică să încerci.

Deși poți fi reticent atunci când vine vorba de a încerca lucruri noi sau de a-ți investi economiile într-o sursă care nu-ți va aduce un venit imediat, pe termen lung s-ar putea dovedi cea mai potrivită strategie.

O posibilitate ar fi să încerci, pe lângă activitatea ta de bază, să lucrezi și la alte proiecte. Acestea îți pot aduce un venit care să contribuie la economiile tale lunare. De asemenea, poți încerca activitatea de freelancing. Deși îți pare inaccesibil să renunți la sursa ta sigură de câștig pentru a deveni un liber profesionist, să știi că veniturile tale pot fi mult mai mari decât cele pe care le ai fiind un angajat full time la un angajator. O altă soluție ar fi să renunți la a pune banii „la ciorap” și să îi investești în formarea ta profesională. Dobândirea unor noi aptitudini îți poate deschide multe căi, îți poate crește valoarea în fața angajatorilor și îl poate motiva pe angajatorul tău actual să îți mărească salariul doar pentru a rămâne în compania lui. Mai ales în domeniu IT, ai șansa de a accesa piața globală, iar dacă ești un specialist competent și bine format, pe același post, poți avea venituri duble sau și mai mari.

Economiile lunare nu sunt mereu cea mai bună soluție pentru o strategie pe termen lung dacă adunate în timp acestea nu îți vor aduce o satisfacție materială. Trebuie să gândești cum poți investi cei 500 de euro luna aceasta, pentru ca luna viitoare să poți vira în contul de economii cel puțin 1500 de euro. Este un avantaj pe care jobul în domeniul IT ți-l oferă, trebuie doar să fii pregătit să faci față unor provocări.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.