Fără categorie

Doi israelieni ucişi într-un atac în Cisiordania / Netanyahu vine cu un proiect de lege ce prevede „pedeapsa cu moartea pentru terorişti”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Doi tineri israelieni au fost ucişi de gloanţe duminică în nordul Cisiordaniei ocupate, într-un atac asupra maşinii lor, calificat drept „atentat terorist palestinian” de guvernul israelian, informează AFP și Agerpres.

Forțe de securitate israeliene după atacul din CisiordaniaFoto: Ilia Yefimovich / DPA / Profimedia Images

Atacul, survenit pe o şosea din apropiere de oraşul Nablus, s-a produs în timp ce în Iordania a început duminică o întâlnire între responsabili palestinieni şi israelieni care încearcă să oprească spirala violenţelor observată de la începutul acestui an, după preluarea puterii, la sfârşitul lui decembrie, de către guvernul format de premierul israelian Benjamin Netanyahu (dreapta) cu aliaţi de extremă dreapta şi formaţiuni ultrareligioase.

Într-un comunicat comun, premierul Netanyahu şi ministrul securităţii naţionale Itamar Ben Gvir au anunţat că un comitet ministerial a votat în favoarea unui „proiect de lege care creează posibilitatea ca un tribunal să decidă pedeapsa cu moartea pentru terorişti”.

Orit Struck, ministrul Misiunilor naţionale, a îndemnat la rândul său pe Twitter la „întoarcerea imediată a delegaţiei israeliene” care ia parte la întâlnirea din Aqaba (Iordania).

De la începutul anului, conflictul israeliano-palestinian a curmat vieţile a 62 de palestinieni (printre care membri ai unor grupări armate şi civili, inclusiv minori) şi a nouă civili (printre care trei minori) şi un poliţist israelieni, precum şi a unei ucrainence.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *