Fără categorie

Donald Trump a depus o cauţiune de peste 90 de milioane de dolari în procesul de calomnie intentat de scriitoarea E. Jean Carroll

1 minute necesare pentru a citi articolul

Fostul preşedinte american Donald Trump a depus vineri o cauţiune de 91,6 milioane de dolari la un tribunal federal din New York, pentru a putea face apel la condamnarea în procesul de calomnie intentat de scriitoarea E. Jean Carroll, arată un document judiciar consultat de agenția France-Presse, relatează Agerpres.

Donald TrumpFoto: Kyle Mazza / Zuma Press / Profimedia

Cauţiunea, garantată de o asigurare, acoperă o eventuală confirmare a sentinţei din 26 ianuarie prin care Trump a fost condamnat în primă instanţă; în lipsa acesteia, apelul său ar fi fost respins.

Trump, rămas singurul candidat la nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, a mai fost condamnat în 16 februarie la penalizări de 355 de milioane de dolari plus dobânzi de peste 100 de milioane, într-un alt dosar, pentru fraude financiare în cadrul imperiului său imobiliar. În procesul respectiv, el a oferit o cauţiune de 100 de milioane de dolari pentru a putea face apel, însă judecătorul i-a respins cererea la sfârşitul lunii trecute.

În total, Trump are până acum obligaţii judiciare de peste o jumătate de miliard de dolari, ceea ce – apreciază AFP – i-ar putea afecta campania electorală.

În ianuarie, un juriu l-a condamnat pe fostul preşedinte la despăgubiri de 83,3 milioane de dolari pentru Carroll, într-un proces civil pentru calomnie. Fosta jurnalistă a revistei Elle pentru SUA îl acuzase în 2019 că a violat-o în anii 1990 şi obţinuse deja într-un alt proces cu juraţi suma de cinci milioane de dolari pentru o agresiune sexuală din 1996. Ulterior, Trump a făcut despre ea diferite afirmaţii denigratoare care au făcut obiectul unui nou proces.

În afară de acestea, Trump mai este inculpat în alte patru procese penale, în special pentru încercările sale presupus ilegale de a răsturna rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020.

Citește despre acest caz:

Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.