Fără categorie

fanatik.ro: România, pe ultimul loc în Europa la numărul de absolvenți cu studii superioare. Profesor: „Aș investi în învățători înainte de a investi în învățământul superior”

1 minute necesare pentru a citi articolul

​​În anul 1990, doar 10% din tinerii României aveau o diplomă de studii superioare, iar 33 de ani mai târziu, când țara noastră a făcut tranziția de la o economie industrială la una bazată pe servicii intrând anul trecut în categoria țărilor cu venituri mari, acest procent a ajuns la 25%.

Europa la numărul de absolvenți cu studii superioareFoto: fanatik.ro

Ultima statistică publicată de către Eurostat privind procentul tinerilor, cu vârste între 25 și 34 de ani, care au studii superioare – orice fel de studii după clasa a XII-a – plasează România, în continuare, pe ultimul loc în Uniunea Europeană. Astfel, doar 25% dintre tinerii români au studii superioare, în condițiile în care media europeană este de 42%, cu cele mai mari procente întâlnindu-se în Irlanda (62%), Lituania (58%), Olanda (56%), Suedia (52%), Franța (50%). În coada clasamentului, dar în fața României, întâlnim Italia (29%) și Ungaria (32%).

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

Citeste articolul complet pe revistapresei.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *