Fără categorieInternationalPolitica

Germania introduce pedeapsa cu închisoarea pentru incendierea steagului UE – Esential

1 minute necesare pentru a citi articolul

Germania a introdus pedepasa cu închisoarea de până la 3 ani pentru incendierea steagului Uniunii Europene sau al alte țări, legiferând fapta drept infracțiune de incitare la ură, scrie BBC News.

Astfel, prin modificarea legislativă votată joi în Bundestag, defăimarea steagului unui stat străin devine infracțiune și este pedepsită la fel ca defăimarea drapelului național.

A fost introdusă aceeași pedeapsă și pentru defăimarea imnului Uniunii Europene, ”Oda Bucuriei”, compus de compozitorul german Ludwig van Beethoven, pe versurile poetului german Friedrich Schiller.

Amendamentul a fost adoptat după ce social-democrații a evocat un incident mai vechi, din 2017, când protestatari germani au ars steagul Israelului.

Ministrul Justiției, Christine Lambrecht, membră a SPD a spus că arderea steagurilor în piața publică nu are nimic de-a face cu protestul pașnic, ci cu incitarea la ură, cu agresiunea și furia.

Expunerea simbolurilor naziste este deja interzisă în Germania.

Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a condamnat decizia Parlamentului, invocând încălcarea ”libertății de exprimare și de expresie artistică”.

Defăimarea steagului nu este incriminată în Marea Britanie, în timp ce Franța a redus predepsele la amenzi cuprinse între 6.600 și 8.000 de dolari sau 6 luni de închisoare.

Spania, Italia și Grecia au prevederi legale privind defăimarea steagului național.Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *