Fără categorie

Imigranții, soluția lui Scholz pentru deficitul forței de muncă și criza sistemului de pensii într-o Germanie îmbătrânită

1 minute necesare pentru a citi articolul

Cancelarul Olaf Scholz a declarat sâmbătă că Germania și-ar putea crește puternic populația în anii următori, deoarece guvernul încearcă să stimuleze imigrația pentru a evita deficitul forței de muncă și a unei crize în sistemul său de pensii, relatează Reuters.

Olaf ScholzFoto: Bernd Von Jutrczenka / AFP / Profimedia Images

Guvernul lucrează la atragerea lucrătorilor străini pentru a evita o criză a sistemului de pensii, în ciuda unei populații îmbătrânite, ceea ce face plauzibilă o creștere estimată a populației cu 7% la 90 de milioane până în 2070, a declarat Scholz la un forum cetățenesc din Potsdam, lângă Berlin.

Guvernul german a convenit luna trecută planuri de reformare a legii imigrației, deoarece Berlinul încearcă să deschidă piața muncii din cea mai mare economie a Europei pentru lucrătorii foarte necesari din afara Uniunii Europene.

Guvernul a declarat că dorește să stimuleze imigrația și formarea profesională pentru a face față lipsei de competențe care afectează economia germană, cu o populație îmbătrânită care exercită presiune asupra sistemului public de pensii.

Scholz a spus că creșterea actuală a populației datorată parțial creșterii imigrației înseamnă că guvernul ar putea să nu majoreze contribuțiile la pensii înainte de sfârșitul mandatului său în 2025.

Biroul de statistică al Germaniei a declarat săptămâna trecută că populația va crește probabil cu 1 milion, până la 84 de milioane în acest an, din cauza migrației din Ucraina. Ar putea ajunge la 90 de milioane în următoarele decenii, dacă imigrația ar fi mare, a adăugat acesta.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *