Fără categorie

Interzis la filmat cu telefonul pentru cetățenii care participă la ședințele Consiliului Local Sector 3

2 minute necesare pentru a citi articolul

Persoanele care participă la ședințele Consiliului Local Sector 3 nu mai au voie să filmeze sau să înregistreze ce se petrece acolo, potrivit unei decizii luate joi de aleșii locali. Propunerea a fost făcută de Inocențiu Voinea, consilier local PNL, după ce un cetățean ar fi venit cu un ecuson pe care scria „presa”, deși acesta nu ar fi fost jurnalist. Propunerea consilierului a fost supusă la vot, și cu ajutorul consilieriilor PNL, PSD, PMP și Pro București 2020 a fost adoptată. Nu este clar dacă prevederea vizează și jurnaliștii.

Robert Negoiță, primarul sectorului 3Foto: AGERPRES

  • „Ședința este transmisă public pe pagina Primăriei, presa poate lua imagini, dar din public nu poate înregistra cu telefonul oricine, supun propunerea la vot. (…) Este vorba despre faptul că domnul purta un ecuson de presă fără să aibă dreptul și asta este o chestiune penală, dacă te dai doctor și ești infirmier.
  • Domnii (n.r. se referă la câțiva cetățeni prezenți în sală) nu au un comportament cuviincios în sală și înregistrează cu telefonul, presa nu înregistrează cu telefonul, și noi suntem live oricum pe site. Prin urmare orice altă înregistrare este doar așa, ca să se afle în treabă, ca atare propun ca în afară de transmisia live pentru transparență totală, care este pe site-ul Primăriei, supun la vot să nu se mai permită înregistrarea cu alte telefoane, de către public”, a declarat Inocențiu Voinea, consilier local PNL.

Astfel că la vot s-a supus „interzicerea filmărilor externe”, iar propunerea a fost adoptată cu 14 voturi pentru, 6 împotrivă și 3 abțineri, din 27 consilieri prezenți.

Astfel că nu e clar dacă presa va mai avea voie să filmeze, Inocențiu Voinea invocând că presa nu filmează cu telefonul, dar sunt mulți jurnaliști care filmează cu telefonul.

Andreea Weinerich, unul dintre consilierii PNL dați afară din partid, dar care a contestat decizia și și-a păstrat funcția a declarat că se instaurează cenzura.

Proiectul a fost contestat și de USR. „Veți face percheziție la intrare ca să nu mai vină cetățenii cu telefonul?” a declarat și Mihaela Văcaru, consilier USR.

De asemenea, nu e clar dacă propunerea vizează doar această ședință sau se referă la toate ședințele deoarece nu a fost modificat regulamentul Consiliului Local Sector 3.

Primarul Robert Negoiță nu a participat la ședință. De mai multe luni, edilul nu mai participă.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.