Fără categorie

LIVE Ceremonie specială la Cotroceni pentru promulgarea Legilor Educației: „Proiectul „România Educat” este un proiect îndeplinit”

1 minute necesare pentru a citi articolul

​Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legile Educaţiei, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni. La eveniment sunt prezenți mai mulți miniștri, parlamentari și profesori.

Președintele Klaus Iohannis la lansarea proiectului „România Educată”Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Declarații Klaus Iohannis:

  • Mă bucur să marcăm un moment cu impact major. „România Educată” devine realitate prin intrarea în vigoare a legilor Educației. Proiectul „România Educat” este un proiect îndeplinit.

Pe 22 mai, proiectele legilor învăţământului preuniversitar şi superior au fost adoptate de Senat, în calitate de for legislativ decizional.

USR şi Forţa Dreptei au contestat la CCR noile legi ale Educaţiei, pe motiv că acestea conţin mai multe prevederi neconstituţionale care ar limita dreptul la învăţătură al copiilor şi ar încălca principiul egalităţii în drepturi. Pe 21 iunie, CCR a respins sesizările.

Ulterior, asociaţii ale elevilor şi studenţilor, dar şi reprezentanţi ai Opoziţiei au cerut retrimiterea proiectelor în Parlament.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.