Fără categorie

Macron: Dacă Rusia va câștiga în Ucraina va amenința România și Moldova

1 minute necesare pentru a citi articolul

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat joi seara că Rusia „nu se va opri” dacă va câștiga războiul din Ucraina și va amenința țările vecine Moldova, România și Polonia, potrivit AFP.

Emmanuel MacronFoto: Tschaen Eric-Pool-ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„Rusia a devenit o putere care vrea să se extindă și este sigur că nu se va opri acolo”, a declarat el pe rețeaua de socializare X după interviul acordat la TF1 și France 2.

„Dacă lăsăm Ucraina în pace, dacă lăsăm Ucraina să piardă acest război, atunci Rusia va amenința cu siguranță Moldova, România și Polonia”, a avertizat el.

„Dacă situația se deteriorează” în Ucraina, „trebuie să fim pregătiți și vom fi pregătiți să luăm deciziile necesare pentru a ne asigura că Rusia nu va câștiga niciodată”, a declarat joi seara președintele francez Emmanuel Macron într-un interviu televizat, potrivit AFP.

„Securitatea” poporului francez depinde de „înfrângerea Rusiei” în Ucraina, a afirmat el, spunând că cei care stabilesc „limite” în ceea ce privește sprijinul acordat Ucrainei „aleg înfrângerea”.

Războiul din Ucraina este „existențial pentru Europa noastră și pentru Franța”, a insistat șeful statului francez. „Dacă Rusia câștigă acest război, credibilitatea Europei va fi redusă la zero” și „nu vom mai avea nicio securitate”, a adăugat el.

Președintele Macron, ale cărui comentarii de la sfârșitul lunii februarie privind posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina au provocat un torent de reacții politice în Franța și în străinătate, a afirmat totuși că „nu vom trece niciodată la ofensivă, nu vom lua niciodată inițiativa”.

Dar „în fața unei escaladări” din partea Moscovei, „trebuie să spunem că suntem gata să răspundem”, a adăugat el.

Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.