Fără categorie

Medvedev îl atacă din nou pe Macron, vulgar, în franceză, înaintea unei vizite a şefului statului francez la Kiev. „Să ia mai multe perechi de chiloţi! Va mirosi foarte puternic”

2 minute necesare pentru a citi articolul

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev l-a atacat luni pe preşedintele francez Emmanuel Macron, care urmează să efectueze o vizită în Ucraina „în următoarele săptămâni”, într-un mesaj în franceză în care-l cataloghează drept un „laş zoologic”, relatează BFMTV, citat de News.ro.

Dmitri MedvedevFoto: Ekaterina Shtukina / AP / Profimedia

„Macron se pregăteşte să se ducă la Kiev? Dar este un laş zoologic!”, scrie pe X aliatul lui Putin, un obişnuit al unor derapaje usturătoare.

Şeful statului francez a anunţat iniţial o vizită în Ucraina în februarie, după care a anunţat că aceasta urmează să aibă loc la jumătatea lui martie.

Emmanuel Macron şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski au „convenit să rămână în contact strâns privind vizita preşedintelui Republicii (franceze) în Ucraina, care urmează să intervină în săptămânile următoare”, a anunţat într-un comunicat preşedinţia franceză.

Dmitri Medvedev îi oferă sfaturi preşedintelui francez într-un limbaj vulgar.

„Orice-ar fi, recomand biroului său să ia mai multe perechi de chiloţi! Va mirosi foarte puternic”, scrie el.

„Am scris asta de dimineaţă şi n-am avut timp să public! Iar seara deja a defecat. Săraca Franţa!”, adaugă el.

Această postare pare să aibă legătură cu o postare precedentă, din 14 februarie.

Fostul şef de stat rus justifica atunci amânarea vizitei lui Emmanuel Macron la Kiev invocând „frica unui asasinat”, reluând informaţii false create de inteligenţa artificală (IA).

„Copiii voștri nu vor muri în Ucraina”

„Atâta timp cât Ucraina rezistă, armata franceză poate rămâne pe teritoriul francez”, a declarat marți președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pledând totodată pentru trimiterea de „personal tehnic” pentru „coproducția” de tunuri Cezar și „instruire”, potrivit AFP.

„Copiii voștri nu vor muri în Ucraina”, a continuat președintele ucrainean într-un interviu acordat canalului de televiziune francez BFMTV și cotidianului Le Monde.

„Vă pot oferi cele mai recente informații: situația este mult mai bună decât în ​​ultimele trei luni”, a asigurat el contrazicând numeroase evaluări recente despre campania militară rusă în Ucraina.

Înaintarea rusă „a continuat în estul țării, dar soldații noștri au oprit-o”, a spus el.

La 26 februarie, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina în viitor nu ar trebui „exclusă”, în numele unei „ambiguități strategice”.

Stephane Sejourne, ministrul de externe al lui Macron, precum și alți diplomați francezi, au explicat ulterior că liderul de la Paris nu s-a referit la trimiterea unor trupe care să lupte împotriva forțelor rusești, ci să aibă un rol auxiliar.

Moscova nu a fost convinsă de clarificări și mai mulți oficiali ruși de rang înalt au denunțat în termeni duri cuvintele sale.

Președintele francez Emmanuel Macron și-a amânat din nou vizita oficială în Ucraina, însă aceasta ar trebui să aibă loc în următoarele săptămâni, a declarat duminică biroul său prezidențial, citat de Reuters.

Macron anunțase inițial că intenționează să meargă la Kiev în luna februarie pentru a semna un acord bilateral de securitate cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski. Însă vizita a fost amânată și în cele din urmă Zelenski s-a deplasat la Paris pentru semnarea acordului.

Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.