Fără categorie

Ministrul Predoiu, despre intervenția la exploziile din Crevedia: Toată lumea a fost la post. Ne-au spus că au tot ce le trebuie

1 minute necesare pentru a citi articolul

​Ministrul de interne Cătălin Predoiu a declarat sâmbătă noapte, cu privire la modul în care au intervenit autoritățile la exploziile de la Crevedia, soldate cu zeci de victime cu arsuri grave, că „absolut toate procedurile au fost activate și toată lumea a fost la post”.

Explozia de la CerevediaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

După o vizită la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, unde sunt internați mai mulți pacienți arși în urma exploziilor din Crevedia, premierul Marcel Ciolacu, însoțit de ministrul de interne Cătălin Predoiu, a declarat că autoritățile se concentrează pe salvarea cât mai multor vieți.

„În acest moment ne concentrăm să salvăm cât mai multe vieți. Mecanismul European este declanșat, încă nu a plecat niciun pacient”, a menționat Ciolacu.

Însă, în momentul în care a fost întrebat despre fiul primarului din Caracal ( membru PSD), care deține stația GPL unde a avut loc deflagrația, premierul s-a arătat iritat: „Vorbim să salvăm vieți și mă întrebați de…”

La rândul său, ministrul de interne Cătălin Predoiu a evitat să răspundă cu privire la lipsa paturilor pentru mari arși în spitalele din țară. „Eu de Ministerul de Interne răspund în acest moment și pot să vă spun că absolut toate procedurile au fost activate și toată lumea e la post”, a spus el.

Întrebat cum evaluează intervenția Departamentului pentru Situații de Urgență, structură din subordinea MAI, Predoiu a răspuns că: „Toată lumea a fost la post, începând cu șeful DSU (Raed Arafat), comandantul acțiunii – conform procedurilor legale -, și cred că ceea ce s-a demonstrat în teren s-a văzut cu ochiul liber”.

Totodată, întrebat despre necesitățile pompierilor și echipelor de intervenție în astfel de situații, Predoiu a precizat că „Nu ne-au spus că au nevoie de ceva, ne-au spus că au tot ce le trebuie”.

Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.