Fără categorie

Montana devine primul stat american care interzice TikTok

1 minute necesare pentru a citi articolul

Guvernatorul statului Montana, Greg Gianforte, a semnat miercuri o lege prin care interzice funcționarea în stat a aplicației chinezești TikTok, devenind astfel primul stat american care interzice populara aplicație pentru clipuri video, potrivit Reuters.

TiktokFoto: ANP / ddp USA / Profimedia

Legislația interzice magazinelor de aplicații mobile să ofere TikTok pe teritoriul statului.

Guvernatorul Gianforte a declarat că proiectul de lege va promova „prioritatea noastră comună de a-i proteja pe locuitorii din Montana de supravegherea Partidului Comunist Chinez”.

TikTok, deținută de compania chineză de tehnologie ByteDance, a declarat că proiectul de lege „încalcă drepturile locuitorilor din Montana apărate de primul amendament prin interzicerea ilegală a TikTok”, adăugând că „va apăra drepturile utilizatorilor noștri în interiorul și în afara statului Montana”.

Compania a negat anterior că a partajat vreodată date cu guvernul chinez și a declarat că nu ar face acest lucru dacă i s-ar cere.

Montana, care are o populație în jur de 1 milion de persoane, a declarat că TikTok ar putea fi amendată dacă încalcă interdicția. Aceasta intră în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Aplicația de videoclipuri scurte poate fi descărcată în magazinele de aplicații de pe dispozitivele Apple Inc și Google.

TikTok se confruntă cu apeluri din ce în ce mai mari din partea unor parlamentari americani de a interzice aplicația la nivel național, din cauza îngrijorărilor legate de potențiala influență a guvernului chinez asupra platformei.

Gianforte a interzis, de asemenea, utilizarea tuturor aplicațiilor de social media care colectează și furnizează informații sau date personale adversarilor străini pe dispozitivele emise de guvern.

Citeste articolul complet pe economie.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *