Fără categorie

Muzeul Național de Artă și Muzeul Colecțiilor de Artă se redeschid publicului, miercuri. Accesul se va face în grupuri de câte trei persoane, cu excepția familiilor cu mai mulți copii

1 minute necesare pentru a citi articolul

Publicul va putea să viziuteze din nou Muzeul Naţional de Arta al României şi Muzeul Colecţiilor de Artă, începând de miercuri,  cu respectarea măsurilor de siguranţă impuse de starea de alertă instituită ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus.

Potrivit anunţului postat luni pe site-ul MNAR, programul temporar de vizitare va fi de miercuri până duminica, în intervalul orar 11.00 – 17.00, publicul având acces în Galeria de Artă Europeană şi Galeria Naţională de la sediul central, precum şi la Muzeul Colecţiilor de Artă.

În timpul vizitei, publicul este invitat să urmeze setul de reguli stabilite conform Ordinului de ministru nr. 2855 din 15/05/2020.

Astfel, accesul în galeriile cu expunere permanentă se va face pentru sediul central, prin porţile A1 şi A4 – folosind fluxuri separate pe sensurile de intrare/ieşire, iar pentru Muzeul Colecţiilor de Artă accesul se face prin corpul B, iar ieşirea prin corpul A:

* accesul persoanelor se va face prin zonele de dezinfectare de la intrările marcate;

* accesul este permis în grupuri de maximum trei persoane (exceptate sunt familiile cu doi sau mai mulţi copii);

* accesul grupurilor se face la un interval de 5 minute;

* se permite accesul vizitatorilor numai în condiţiile purtării obligatorii a măştii individuale şi după verificarea temperaturii de către reprezentantul muzeului, iar nerespectarea acestor prevederi conduce la refuzarea accesului;

* curţile muzeelor se vor folosi drept spaţiu de aşteptare pentru vizitatori;

* nu se vor organiza vernisaje, vizite ghidate şi programe educative pe perioada pandemiei;

* căile de acces, precum şi sensul de circulaţie în interior sunt diferenţiate conform semnalizărilor de separare a fluxurilor: intrare/ieşire, iar vizitatorii sunt rugată urmărească săgeţile de sens şi instrucţiunile personalului.

„Aceste măsuri sunt menite să contribuie la protecţia dumneavoastră şi a personalului muzeului. Vă mulţumim pentru sprijin. În continuare vă invităm să rămâneţi aproape de artă şi în mediul online prin intermediul paginilor de Facebook şi Instagram, dar şi pe canalul de YouTube al MNAR”, se mai arată în postarea Muzeului Naţional de Artă, conform Agerpres.

Sursa Foto: mnar.arts.ro (Muzeul de Artă al României)

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *