Fără categorie

Nicu Marcu, fostul șef al ASF cu primă de 24.500 de euro în anul falimentului Euroins, a fost desemnat prorector la Academia de Studii Economice

2 minute necesare pentru a citi articolul

​Nicu Marcu, fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în mandatul căruia au intrat în faliment doi lideri RCA – City Insurance și Euroins, a fost desemnat miercuri prorector în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE). Marcu a încasat anul trecut, în plin faliment Euroins, două prime – una de performanță și alta pentru Ziua ASF – în valoare totală de 24.500 de euro.

Nicu MarcuFoto: Inquam Photos / George Călin

Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, a desemnat și prezentat spre consultare, miercuri, către membrii Senatului ASE, echipa sa de prorectori pentru mandatul 2024 – 2029, cu următoarea componență:

  • Conf. univ. dr. Ionela COSTICĂ, prorector Activitatea didactică
  • Prof. univ. dr. Dorel PARASCHIV, prorector Relațiile cu mediul economico-social și viața studențească
  • Prof. univ. dr. Paul POCATILU, prorector Dezvoltarea infrastructurii informaționale și logistică
  • Prof. univ. dr. Constantin Marius PROFIROIU, prorector Relațiile Internaționale
  • Prof. univ. dr. Alina DIMA, prorector Cercetarea științifică, dezvoltare și inovare
  • Prof. univ. dr. Nicu MARCU, prorector Managementul economico-financiar
  • Prof. univ. dr. Dan Gabriel DUMITRESCU, prorector Managementul resurselor umane și fondurilor europene

Nicu Marcu a fost numit președinte al ASF în iunie 2020, la propunerea PNL, iar în mandatul său au intrat în faliment cei mai mari lideri RCA cu milioane de clienți: City Insurance (în 2021) și Euroins (anul trecut).

Falimentele City Insurance și Euroins au generat creșterea prețurilor RCA pentru milioane de șoferi.

Membrii conducerii ASF și-au dat prime între 11.500 de euro și 24.500 de euro în anul falimentului Euroins

Opt din cei nouă membri ai fostei conduceri ASF au încasat anul trecut, în plin faliment Euroins, câte două prime – una de performanță și alta pentru Ziua ASF – cuprinse între 11.500 de euro și 24.500 de euro, prime prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, arată datele Autorității. Nicu Marcu, fostul președinte ASF, a încasat cei mai mulți bani – 122.262 de lei (cc. 24.500 de euro).

Lista membrilor conducerii ASF care au încasat prime. Ovidiu Wlassopol, singura excepție

La solicitarea HotNews.ro, ASF a transmis în luna ianuarie din acest an situația celor două prime încasate de 8 din cei 9 membri ai conducerii și a confirmat că cel de-al 15 salariu nu s-a mai acordat integral.

Fostul prim-vicepreședinte, Doina Dascălu, a încasat 113.114 de lei (cc. 22.600 de euro), cei trei vicepreședinți: Cristian Roșu, Dan Armeanu și Gabriel Grădinescu au încasat câte 103.965 de lei (cc. 20.800 de euro), iar 3 din cei patru membri neexecutivi (Jozsef Birtalan, Ioan Gheorghe Țară, Aura Gabriela Socol și Ovidiu Răzvan Wlassopol) au încasat câte 57.665 de lei (cc. 11.500 de euro).

Dan Armeanu, Jozsef Birtalan, Aura Gabriela Socol și Ovidiu Răzvan Wlassopol au fost reconfirmați în aceste funcții pentru încă 5 ani, în urma votului dat de Parlament în luna decembrie 2023. Dintre aceștia, singurul care a refuzat cele două prime acordate anul trecut a fost Ovidiu Wlassopol, fostul soț al Liei Olguța Vasilescu.

Pentru detalii citește:

Articol preluat de la: economie.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.