Fără categorie

Noi avertizări de ploi torențiale și furtuni în peste jumătate de țară – HARTĂ

1 minute necesare pentru a citi articolul

Meteorologii au prelungit, duminică, avertizările cod galben și portocaliu de ploi torențiale și vijelii pentru peste jumătate de țară și spun că vremea se va menține instabilă și în zilele următoare.

Ploaie torentialaFoto: Sergii Petruk, Dreamstime.com

De duminică, de la ora 10.00 și până luni, la aceeași oră este în vigoare o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, fiind vizată și Capitala.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Moldova, Muntenia, jumătatea de est a Transilvaniei și sudul Dobrogei, precum și în Carpații Orientali și Meridionali. Se vor înregistra averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Vremea se va menține instabilă și în zilele următoare, potrivit ANM.

Avertizarea cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale va fi în vigoare duminică, între orele 14.00 și 23.00.

În zona Carpaților Orientali, în estul Carpaților Meridionali și în județele Buzău, Ialomița și Călărași vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

În Caraş-Severin, Dolj şi Gorj, ploile torențiale au dus la inundații. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat sâmbătă seară că peste 100 de persoane din cele trei judeţe au fost evacuate din case din cauza inundaţiilor. (Foto: Dreamstime.com)

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.