Fără categorie

Nou mesaj halucinant de la Moscova: Rusia vrea de la Polonia despăgubiri de 750 miliarde de dolari pentru „reconstrucția sovietică”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Președintele Dumei de Stat de la Moscova cerut duminică interzicerea tranzitării pe teritoriul rusesc a camioanelor poloneze și ca Polonia să compenseze financiar Moscova pentru „reconstrucția sovietică” a țării după cel de-al Doilea Război Mondial, transmite Reuters.

Viaceslav VolodinFoto: Ramil Sitdikov / Sputnik / Profimedia Images

Viaceslav Volodin, președintele camerei inferioare a legislativului rus, a transmis printr-un comunicat de presă că Polonia trebuie pedepsită pentru că a „trădat memoria istorică” a eliberării de către Uniunea Sovietică a țării de Germania nazistă printr-o serie de acte ostile împotriva Moscovei.

În declarații care cu siguranță vor adânci disputa cu Varșovia, Volodin a susținut că Polonia a existat ca stat doar „datorită țării noastre”, a spus că Varșovia ar trebui să plătească Rusiei peste 750 de miliarde de dolari pentru a o compensa pentru investițiile sovietice în țară după cel de-al Doilea Război Mondial.

El a spus că Polonia ar trebui, de asemenea, să restituie teritoriile pe care le-a primit după război.

Volodin a afirmat că o comisie parlamentară va începe să ia în considerare o interdicție de intrare a camioanelor poloneze pe teritoriul rusesc chiar de luni.

O astfel de măsură, a spus el, ar cauza Poloniei daune financiare semnificative și pierderi de locuri de muncă.

Relațiile tensionate ruso-poloneze s-au deteriorat și mai mult de la războiul din Ucraina, Varșovia poziționându-se ca unul dintre aliații cheie ai Kievului.

Luna trecută, Rusia a promis că va răspunde cu duritate la ceea ce a spus că a fost confiscarea ilegală de către Polonia a școlii ambasadei sale din Varșovia.

În martie 2022, Polonia a declarat că expulzează 45 de diplomați ruși suspectați că lucrează pentru serviciile de informații ale Moscovei.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *