Fără categorie

Noua atac masiv cu drone Shahed asupra Kievului: „Toate au fost doborâte”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Administraţia civilă şi militară a Kievului a anunţat sâmbătă că a respins un nou atac cu drone ruseşti asupra capitalei ucrainene, vizată în timpul nopţii, dar că resturi au căzut asupra Kievului, fără a provoca victime în acest stadiu, informează France Presse.

ramasitele unei drone Shahed 136 pe care Rusia a folosit-o in UcrainaFoto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Aseară, agresorul a efectuat un nou atac masiv cu drone”, a scris pe canalul Telegram şeful administraţiei civile şi militare a Kievului, Serhi Popko.

„Toate ţintele aeriene detectate au fost doborâte de apărarea antiaeriană a oraşului”, a asigurat el, adăugând că, potrivit informaţiilor preliminare, dronele erau de tip Shahed.

„Kievul nu a fost lovit deloc!”, a salutat el, adăugând că resturi de dispozitive au căzut asupra capitalei, provocând în special un incendiu – care de atunci a fost stins – pe acoperişul unei clădiri rezidenţiale din cartierul Dniprovski. Incendiul nu a provocat victime, a mai spus Popko.

Armata ucraineană a precizat că a fost vorba de 20 de drone Shahed:

La ora locală 0.45 (21.45 GMT vineri), armata ucraineană a anunţat că dronele Shahed se îndreptau spre regiunea Kiev.

Acolo au fost semnalate explozii de către autorităţi, precum şi în regiunile Cernihiv (centru-nord) şi Mariupol (sud-est).

Sistemele de apărare aeriană rămân active în regiunile Kiev şi Cernihiv, potrivit armatei ucrainene. (Agerpres)Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *