Fără categorie

Nu păstrați în mașină dezinfectantul de mâini. Alcoolul din el este inflamabil/Când hainele se ating de husa scaunului, electricitatea statică poate declanșa focul (presă) – Esential

1 minute necesare pentru a citi articolul

Secretarul de stat pentru strategie în Ministerul ungar al Inovării și Tehnologiei, Tamás Schanda, a atras atenția în pagina sa de Facebook asupra dezinfectanților de mâini care în momentul în care încep să se evapore este suficientă o mică scânteie pentru a provoca inflamarea vaporilor. Motiv pentru care secretarul de stat a cerut locuitorilor Ungariei să nu lase în mașină soluțiile dezinfectante de mâini care conțin alcool pe timpul zilei când temperaturile atmosferice sunt foarte ridicate. Potrivit unui comunicat al Ministerului Inovării și Tehnologiei, remis Agenției ungare de Presă MTI și preluat de agenția Rador, alcoolul, substanța activă a dezinfectanților de mâini, este un agent inflamabil și începe să se evapore la aproximativ 20 de grade Celsius, iar odată cu creșterea temperaturii se accelerează și procesul.

Vaporii de alcool pot deveni mai concentrați în spațiul închis al unui autovehicul și este suficientă o așa-numită scânteie de electricitate statică pentru a se aprinde.

Când ne urcăm în mașină și îmbrăcămintea noastră se atinge de husa scaunului, vaporii de alcool eliberați din dezinfectantul de mâini se pot aprinde ușor, avertizează comunicatul, care mai precizează că este importantă respectarea indicațiilor privind depozitarea flacoanelor de dezinfectante, menționate de fabricanți pe produsul respectiv.

Dezinfectantul de mâini cu un conținut ridicat de alcool se păstrează într-un loc aerisit și la o temperatură cuprinsă între 0-35 de grade Celsius. Așadar, pe timp de vară este interzisă lăsarea flaconului de dezinfectant în mașină, al cărei spațiu interior nu este aerisit, iar temperatura poate ajunge chiar și la 50 de grade Celsius.Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *