Fără categorie

OZN-urile semnalate intens în anii ’60. La ce concluzie a ajuns Pentagonul: „Asta e cea mai probabilă explicație”

2 minute necesare pentru a citi articolul

Pentagonul, cea mai importantă instituție americană în ceea ce privește apărarea, a realizat un raport amplu care a analizat cazurile intens semnalate în anii 1960 de obiecte zburătoare neidentificate (OZN). Autorii raportului de la Pentagon au ajuns la concluzia că probabil OZN-urile semnalate intens în anii 1960 au fost avioane de spionaj şi tehnologie spaţială avansată testate de către SUA, relatează bbc.com.

Un OZN fotografiat in New Mexico, SUA în 1963Foto: Fortean/TopFoto / Topfoto / Profimedia

De asemenea, oficialii spun că nu există „nicio dovadă” că guvernul american ar fi întâlnit viaţă extraterestră, potrivit News.ro

Majoritatea OZN-urilor semnalate au fost de fapt obiecte obişnuite de pe Pământ, potrivit raportului prezentat vineri Congresului.

Dar oficialii Pentagonului au acceptat că aceste cercetări nu vor risipi credinţele populare despre oaspeţii extratereştri.

„Proliferarea programelor de televiziune, a cărţilor, a filmelor şi a cantităţii vaste de conţinut pe internet şi în reţelele de socializare axat pe subiecte legate de OZN a influenţat, cel mai probabil, dezbaterea publică pe această temă şi a întărit aceste convingeri în cadrul unor segmente ale populaţiei”, se arată în raport.

Raportul face parte dintr-o amplă încercare publică a guvernului american de a examina OZN-urile – sau, aşa cum le numesc oficialii, „fenomenele anormale neidentificate” (UAP).

Efortul a inclus întâlniri publice cu oficialii NASA şi audieri în Congres.

OZN-urile și influența culturii pop: 40% dintre americani cred că nave extraterestre au vizitat deja Pământul

Emis de către Biroul de Soluţionare a Anomaliilor în toate domeniile (AARO) al Pentagonului, raportul a menţionat că opinia publică a fost probabil influenţată de cultura pop.

O „relatare deosebit de persistentă”, au spus cercetătorii, este aceea că guvernul a recuperat nave spaţiale şi rămăşiţe extraterestre şi a conspirat pentru a ţine secrete activităţile sale de cercetare extraterestră.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat că oficialii au abordat raportul într-un mod deschis, dar că pur şi simplu nu au găsit nicio dovadă a existenţei unor vizitatori extratereştri.

„Toate eforturile de investigare, la toate nivelurile de clasificare, au ajuns la concluzia că majoritatea observaţiilor au fost obiecte şi fenomene obişnuite şi rezultatul unei identificări greşite”, a declarat reporterilor generalul-maior Pat Ryder.

Potrivit unui sondaj Gallup din 2021, puţin peste 40% dintre americani cred că navele spaţiale extraterestre au vizitat Pământul, un număr care a crescut de la 33% în doar doi ani.

AARO a examinat arhivele şi dosarele clasificate şi a trecut în revistă toate investigaţiile guvernamentale oficiale care datează din 1945.

Cercetătorii au investigat zvonurile despre navele spaţiale extraterestre şi au descoperit, de exemplu, că un presupus memorandum din 1961 despre OZN-uri nu era autentic şi că o mostră de „navă spaţială extraterestră” colectată de o organizaţie de investigare a UAP nu era făcută dintr-un material extraterestru, ci era alcătuită în principal din magneziu, zinc şi bismut.

AARO a promis că va publica un alt raport despre apariţiile şi zvonurile mai recente.

Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.