Fără categorie

Parlamentul din Rusia lucrează la o lege pentru a reglementa grupul Wagner, după eșecul rebeliunii lui Prigojin – oficial rus

1 minute necesare pentru a citi articolul

Duma de Stat lucrează la o lege care să reglementeze Grupul Wagner, potrivit lui Andrei Kartapolov, șeful Comitetului de Apărare, relatează CNN.

Luptători Wagner în RostovFoto: Arkady Budnitsky / AFP / Profimedia

Au existat speculații considerabile despre viitorul grupului de mercenari Wagner de când șeful său, Evgeni Prigozhin, a lansat o rebeliune vineri pentru a-i pune capăt sâmbătă seara, de când nu se mai știe nimic de el.

„Soarta Wagner PMC nu este determinată, dar nu este necesar să o interzicem, deoarece aceasta este o unitate pregătită pentru luptă și există întrebări cu privire la conducerea sa, nu cu privire la luptători”, a declarat Kartapolov pentru ziarul rus Vedomosti.

Declarațiile lui Kartapolov fac ecou celor anunțate de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a anunțat sâmbătă că s-a ajuns la un acord cu privire la mercenarii Wagner, și anume că o parte dintre ei, cei care vor dori să facă acest lucru, vor semna ulterior contracte cu Ministerul Apărării, însă aceasta îi privește pe cei care nu au participat „marșul dreptății” lui Prigojin.

Reamintim că Evgheni Prigojin a confirmat sâmbătă că a fost de acord cu oprirea rebeliunii din Rusia, cu condiția garantării siguranței mercenarilor. Potrivit lui Peskov dosarul penal deschis de FSB vineri va fi închis, iar Prigojin trebuie să se mute în Belarus.

De asemenea, luptătorii Wagner care au luat parte la „marșul său pentru justiție” nu se vor confrunta cu nicio acțiune în justiție, ca recunoaștere a serviciului lor anterior în Rusia.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.