Fără categorie

Patru persoane care ar fi plănuit un atac terorist au fost arestate în Suedia

1 minute necesare pentru a citi articolul

Poliția suedeză a reținut joi patru persoane suspectate că ar fi avut conexiuni cu „extremismul islamist violent” care ar fi pregătit un atac terorist, a declarat serviciul de securitate și agenția de urmărire penală Sapo, relatează Reuters și AFP.

Politia suedeza a arestat patru persoane suspectate ca ar fi planuit un atac teroristFoto: Anders WIKLUND / AFP / Profimedia

„Sunt suspectați că au pregătit acte teroriste și infracțiuni agravate legate de arme”, a spus serviciul de securitate.

„Cazul se referă la extremismul islamist violent”, a continuat Sapo, adăugând că există și legături cu crima organizată.

La rândul său, procuratura a confirmat arestările într-un comunicat și a spus că o anchetă este condusă de un procuror de la unitatea sa de securitate, fără a oferi detalii.

Nu au fost oferite alte detalii despre presupusele legături cu IS, identitatea suspecților sau natura presupusului atac planificat.

Arestările au urmat unei investigații ample a cazului, a declarat poliția într-un comunicat. Arestările au fost făcute în zona Stockholm, a declarat separat procuratura națională.

Ziarul Expressen a relatat că locuitorii au auzit mai multe bubuituri puternice în timp ce poliția a luat cu asalt clădirile dintr-o suburbie din sudul Stockholmului.

Presa suedeză a scris că un număr mare de ofițeri de poliție conduși de serviciul de securitate au efectuat arestări în Tyreso.

Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.