Fără categorie

Preşedintele Italiei, confirmat cu COVID-19

1 minute necesare pentru a citi articolul

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, în vârstă de 81 de ani, a fost testat cu COVID-19, însă are puţine simptome, între care o uşoară febră, a anunţat biroul său de presă, sâmbătă, într-un comunicat citat de Reuters.

Sergio MattarellaFoto: AGERPRES

Mattarella şi-a anulat acţiunile oficiale pe care le avea programate pentru următoarele zile, însă continuă să-şi onoreze alte îndatoriri în izolare, în apartamentul său din Palatul Quirinale de la Roma, precizează sursa citată.

Miercuri, Mattarella a participat la seara de deschidere a noii stagiuni la Opera Scala din Milano, alături de şefa guvernului italian Giorgia Meloni şi de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Stagiunea 2022-2023 s-a deschis miercuri cu o reprezentaţie a operei „Boris Godunov’ a compozitorului rus Modest Musorgski, în timp ce protestatari faţă de războiul din Ucraina au demonstrat în faţa clădirii. Întrebată despre protestele stârnite de alegerea operei compozitorului rus, Meloni a declarat că politica şi cultura ar trebui separate, un punct de vedere exprimat de asemenea de Mattarella şi von der Leyen.

În Italia, funcţia de preşedinte al ţării este una în mare parte onorifică şi conferă atribuţii limitate. Cu toate acestea, preşedintelui îi revine responsabilitatea de a interveni pentru a rezolva crize instituţionale grave, deşi acesta este un caz excepţional. (Sursa: Agerpres)

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *