Fără categorie

Președintele Poloniei compară Rusia cu o „fiară sălbatică” care trebuie împușcată

2 minute necesare pentru a citi articolul

Președintele polonez Andrzej Duda a comparat Rusia cu o „fiară sălbatică” care trebuie împușcată, afirmând că Moscova va ataca țările vecine în cazul în care va reuși să cucerească Ucraina, relatează Ukraîinska Pravda.

Andrzej DudaFoto: Pawel Supernak / PAP / Profimedia

„Rusiei nu i se poate permite să câștige, pentru că va continua să avanseze. Acest lucru îi va susține imperialismul. Este ca o fiară sălbatică care va mânca un om”, a spus el într-un interviu difuzat de televiziunile din Ucraina.

„Dacă o fiară sălbatică devorează un om, atunci se spune de obicei că ar trebui pur și simplu urmărită și împușcată, pentru că este obișnuită să mănânce carne umană. E la fel cu Rusia”, și-a explicat el poziția.

Președintele polonez a adăugat că, în cazul în care forțele armate ruse își vor reveni de pe urma regreselor suferite în Ucraina, vor avansa imediat în restul țării, iar apoi în Polonia, țările baltice și țările din fosta sferă de influență a Uniunii Sovietice.

„Poate că Occidentul nu înțelege acest lucru, dar noi îl știm foarte bine”, a subliniat el.

Președintele polonez spune că teritoriile ucrainene trebuie eliberate înainte de încheierea unui acord de pace

Duda a numit restabilirea dreptului internațional în teritoriile ucrainene o „condiție prealabilă” pentru încheierea războiului declanșat de Vladimir Putin anul trecut, adăugând că „dreptul internațional va fi restabilit atunci când Rusia va fi înlăturată de pe toate teritoriile ocupate ale Ucrainei”.

În cadrul aceluiași interviu, Duda a sugerat ca țările care transmit Ucrainei că ar trebui să cedeze teritorii în schimbul încheierii războiului ar trebui să-și dea din propriile teritorii Rusiei.

Polonia s-a dovedit unul dintre cei mai puternici susținători ai Ucrainei după începerea invaziei rusești, donând Kievului numeroase echipamente militare și punând presiune pe statele occidentale să aprobe transferarea de tancuri și avioane fabricate în țări NATO.

Duda a fost ovaționat de ucraineni în timpul unei vizite pe care a efectuat-o în luna ianuarie în orașul Liov din vestul Ucrainei, guvernul său obținând transferarea de tancuri germane Leopard 2 Ucrainei mai târziu în cursul lunii respective.

Urmărește ultimele evoluții din a 485-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.