Fără categorie

Preţurile petrolului au scăzut joi cu 4%, după majorarea peste aşteptări a dobânzii cheie de către Banca Angliei

1 minute necesare pentru a citi articolul

Contractele futures pentru petrol au scăzut joi cu aproximativ 4%, în condiţiile în care o majorare mai mare decât era aşteptată a dobânzii de politică monetară a Băncii Angliei a stârnit îngrijorări cu privire la economie şi cererea de combustibil, care au depăşit sprijinul din partea unei retrageri surpriză a livrărilor de petrol din SUA, transmite Reuters.

Sondă de petrolFoto: Dan Bannister / ImageSource / Profimedia

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 2,98 dolari, sau cu 3,9%, până la 74,14 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 3,02 dolari sau cu 4,2%, la 69,51 dolari pe baril.

Valorile de referinţă au şters câştigurile din sesiunea anterioară, în timpul căreia preţurile porumbului şi soiei din SUA au urcat la maxime ale mai multor luni, ridicând aşteptările că deficitele de recolte ar putea reduce amestecul de biocombustibili şi ar putea creşte cererea de petrol.

Banca Angliei a majorat peste aşteptări ratele dobânzilor, cu o jumătate de punct procentual, pentru a lupta împotriva inflaţiei încăpăţânate. A fost cea de-a 13-a majorare consecutivă a dobânzii cheie a băncii centrale.

Ratele mai mari ale dobânzilor ar putea încetini creşterea economică şi ar putea reduce cererea de petrol.

Preşedintele Rezervei Federale din SUA, Jerome Powell, a declarat că încă două majorări ale dobânzilor, de 0,25 de puncte procentuale fiecare, până la sfârşitul anului sunt ”o presupunere destul de bună”.

”Suntem blocaţi într-un interval de tranzacţionare, dar preţurile sunt ţinute în urmă de preocupările legate de economie, de economia mai mare”, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group. (News.ro)

Citeste articolul complet pe economie.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.