Fără categorie

Primul spectacol de operă și balet cu decor din materiale reciclate, la Opera Națională București

1 minute necesare pentru a citi articolul

Se poate face artă de valoare și folosindu-te de obiecte pe care oamenii obișnuiți cu greu și le pot imagina într-un context artistic. Aceasta este demonstrația pe care și-a propus să o facă regizorul Alexandru Nagy, care pune în scenă primul spectacol de operă și balet cu un decor realizat din materiale reciclabile.

Spectacol de balet – imagine genericăFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Dipticul „La piață” și „Revuluția”, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, va avea premiera sâmbătă, 1 iulie, de la ora 18:30, pe scena Operei Naționale București. Cea de-a doua reprezentație va avea loc duminică, 2 iulie, de la aceeași oră.

Noul spectacol de la ONB, realizat în coregrafia Sandrei Mavhima și cu scenografia Andreei Koch, pune față în față două universuri, cele reprezentate de „La Piață”, primul balet românesc, compus de Mihail Jora, și opera „Revuluția”, de Adrian Iorgulescu, care nu este altceva decât piesa lui Caragiale, „Conu` Leonida față cu reacțiunea”, transpusă în operă.

„Este un spectacol modern, realizat din materiale reciclate, care se înscrie în ultimele trenduri în materie de arta spectacolului. Încercăm să facem Opera verde, un curent foarte popular la nivel mondial și vrem să arătăm un model de bune practici și să dăm tonul unui unei mișcări la care sperăm să se alăture toate Operele din țară”, a declarat regizorul Alexandru Nagy, care adaugă că Opera Națională București devine astfel prima instituție de cultură din România care se arată „preocupată de amprenta de carbon, de reutilizare, de refolosire, de videomapping”.

La fiecare reprezentație, publicul va putea vedea, în Foaierul Galben al ONB, instalații foto-video cu materialul realizat pe parcursul repetițiilor și al construcției spectacolelor.

Despre spectacol

„La Piață”, de Mihail Jora, cu baletul Operei Naționale București (coregrafia Sandra Mavhima)

„Revuluția”, de Adrian Iorgulescu. În distribuție: Conu’ Leonida (Valentin Racoveanu |Andrei Petre), Efimița (Andreea Iftimescu | Sorana Negrea), Safta (Stanca Manoleanu |Daniela Cârstea).

Orchestra Operei Naționale București. Dirijor: maestrul Cristian Mandeal

Participă studenții UNATC – Actorie, anul II, grupa D | Coordonator: lector univ. dr. Ștefan Pavel

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.