Fără categorie

Racla cu moaştele Sf. Parascheva a fost purtată pe străzile centrale ale Iaşiului. Au asistat mii de oameni

1 minute necesare pentru a citi articolul

Aproximativ 20.000 de persoane au participat duminică seară la Iaşi la pelerinajul intitulat Calea Sfinţilor, raclele cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi cele ale Sfântului Paisie fiind purtate de către preoţi pe străzile din centrul orașului, relatează News.ro.

Procesiune cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva la IașiFoto: Agerpres

Cele două racle au fost luate din baldachinul amenajat în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi şi au fost purtate pe umeri de către preoţi pe traseul strada Cuza Vodă – strada Armeană – strada Costache Negri – Mănăstirea Trei Ierarhi – Catedrala Mitropolitană.

La eveniment au luat parte peste 200 de preoţi, între care şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan. Au fost prezenţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene. Potrivit jandarmilor, aproximativ 20.000 de persoane au participat la procesiune.

Sfintele moaşte au fost readuse în curtea catedralei în jurul orei 20.00.

Potrivit jandarmilor, peste 54.000 de persoane s-au închinat până duminică seară la sfintele moaşte, iar alte 1.500 se aflau la rând. 89 de pelerini au necesitat îngrijiri medicale, iar patru persoane au fost transportate la spital.

Potrivit autorităţilor, peste 300.000 de pelerini sunt aşteptaţi să participe la manifestările religioase care se vor desfăşura la Catedrala Mitropolitană din Iaşi în următoarea săptămână cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Pe 14 octombrie va avea loc Sfânta Liturghie, slujba urmând să se desfăşoare pe o scenă amplasată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa catedralei din Iaşi.

Racla cu sfintele moaşte va rămâne în curtea catedralei până sâmbătă, 15 octombrie.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *