Fără categorie

Rusia își intensifică activitatea militară în Mariupol, regiunea Donețk – oficial

1 minute necesare pentru a citi articolul

Petro Adriușcenko, un consilier al primarului lui Mariupol, a declarat pe 11 decembrie că Rusia și-a intensificat prezența militară în oraș, relatează Kyiv Independent.

Război în Ucraina: steag rusesc arborat de forțele rusești în MariupolFoto: AP / AP / Profimedia

Potrivit lui Adriușcenko, a existat un număr neobișnuit de mare de elicoptere de luptă îndreptate către fabrica de oțel Azovstal.

O a doua tabără pentru trupele ruse mobilizate a fost, de asemenea, înființată în localitatea Ialta, la aproximativ 35 de kilometri de Mariupol.

Mariupol a fost ocupat în totalitate la sfârșitul lunii mai, când Rusia a preluat controlul complet asupra zuinei Azovstal, ultimul bastion ucrainean din orașul-port capturat.

Aproximativ 450.000 de oameni locuiau în oraș înainte de război.

De altfel, fotografiile din satelit publicate de compania Maxar pe 3 decembrie arătau că Rusia începuse construcția unei baze militare uriașe.

Noua bază, în formă de U, se află aproape de centrul orașului. Pe acoperiș se vede steaua roșie a armatei ruse și însemnul: „De la armata rusă pentru oamenii din Mariupol”.

Forțele Moscovei au asediat orașul timp de aproape trei luni la începutul acestui an, iar oficialii ucraineni au estimat că aproximativ 25.000 de civili au fost uciși în bombardamente, în timp ce ONU a confirmat moartea a 1.348 de civili, dar au spus că numărul real al morților a fost „probabil cu mai multe mii de victime mai mare”.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *