Fără categorie

Rusia l-a demis pe comandantul Districtului Militar de Vest al armatei

1 minute necesare pentru a citi articolul

Rusia l-a demis pe comandantul Districtului Militar de Vest al armatei, Alexander Juravliov, ultimul oficial demis dintr-o serie de înalţi oficiali care au fost concediaţi după o serie de înfrângeri şi umilinţe în războiul din Ucraina, a relatat publicaţia RBC, citată de Reuters.

Alexander Juravliov (dreapta), alături de Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al RusieiFoto: Kremlin Pool / Alamy / Alamy / Profimedia

General-colonelul Alexander Juravliov va fi înlocuit de general-locotenentul Roman Berdnikov, potrivit RBC, scrie News.ro.

Nu a existat nicio confirmare oficială a schimbării, care a fost anunţată şi de alte site-uri de ştiri.

Districtul Militar de Vest este unul dintre cele cinci care alcătuiesc forţele armate ale Rusiei.

Anunţul demiterii lui Juravliov urmează pierderilor dramatice ale Rusiei în nord-estul Ucrainei luna trecută şi recuceririi Lîmanului, înregistrată sâmbătă, de către forţele ucrainene. Moscova a folosit Lîmanul ca un important centru logistic în regiunea Doneţk.

Preluarea de către Ucraina a iniţiativei în războiul care se desfăşoară de şapte luni a stârnit consternare din partea aliaţilor de la Kremlin şi o rară ridiculizare publică a celor mai importanţi oficiali ruşi, inclusiv a doi aliaţi ai preşedintelui Vladimir Putin.

Săptămâna trecută, Ministerul rus al Apărării a anunţat că viceministrul responsabil cu logistica, generalul Dmitri Bulgakov, a fost înlocuit.

De asemenea, comandantul flotei Mării Negre a fost concediat în luna august după o serie de umilinţe, inclusiv scufundarea principalei nave de război şi pierderea a opt avioane de război într-un atac asupra unei baze ruseşti din peninsula Crimeea, a relatat la acea dată agenţia de presă rusă RIA.

___

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *