Fără categorie

„Șansă unică într-o generaţie de a recruta spioni” – cum vede șeful CIA nemulţumirea din Rusia faţă de război

1 minute necesare pentru a citi articolul

Directorul CIA, William Burns, a afirmat sâmbătă că nemulţumirea în Rusia faţă de războiul din Ucraina este o oportunitate unică într-o generaţie pentru a recruta spioni, pe care agenţia sa nu o lasă să se irosească, transmite Reuters.

Directorul CIA, Bill BurnsFoto: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

„Nemulţumirea faţă de război va continua să macine conducerea rusă pe sub dieta constantă de propagandă de stat şi represiune”, a spus şeful Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA, într-o prelegere la Ditchley Foundation din Oxfordshire, Marea Britanie.

„Această nemulţumire creează o oportunitate unică într-o generaţie pentru noi la CIA – în esenţă, un serviciu de informaţii bazat pe oameni. Nu o lăsăm să se irosească”, a adăugat Burns, fost ambasador al Statelor Unite la Moscova.

Potrivit directorului CIA, rebeliunea armată condusă de patronul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a fost o provocare pentru statul rus care a arătat efectul coroziv al războiului purtat în Ucraina.

Burns a spus că rebeliunea a fost o „afacere internă a Rusiei în care Statele Unite nu a avut şi nu avea niciun rol”.

Kremlinul a afirmat în mai că serviciile ruse urmăresc activitatea de spionaj a Occidentului după ce CIA a publicat o înregistrare video în care îi încurajează pe cetăţenii ruşi să contacteze agenţia americană printr-un canal securizat de internet.

Filmuleţul este însoţit de un text în limba rusă în care se spune că agenţia doreşte să fie contactată de ofiţeri din armată, specialişti din serviciile de informaţii, diplomaţi, oameni de ştiinţă şi persoane ce deţin informaţii despre economia Rusiei şi conducerea sa.

___

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.