Fără categorie

Șeful Poștei anunță că proiectul cu Auchan nu a mers: Cred că este sănătos să încercăm să eșuăm la nesfârșit / Ce s-a întâmplat cu cel care a coordonat proiectul

3 minute necesare pentru a citi articolul

Valentin Ștefan, directorul general al Poștei, a anunțat marți că proiectul cu Auchan prin care s-a încercat transformarea oficiilor poștale în magazine de proximitate „nu a fost ce trebuie” și a fost închis. Coordonatorul acestui proiect, Alexandru Brătianu, fiul lui Matei Brătianu, fostul lider al sindicatului lucrătorilor poștali, a rămas însă în echipa de conducere a companiei.

Posta a oprit proiectul cu AuchanFoto: Posta Romana

Șeful Poștei Române a susținut marți cu ocazia prezentării unui parteneriat cu eBay că Poșta testează diferite tipuri de afaceri, nu doar cele tradiționale.

 • „Câți dintre dvoastră știți de proiectul pilot de acum 1 an și jumătate cu un mare lanț de supermarket, cu Auchan, în care am încercat să vedem dacă merge, dacă putem transforma oficiile noastre în magazine de proximitate, exact după modelul companiilor de poștă din Marea Brutanie?
 • Bun am testat 1 an de zile, nu a fost ce trebuie, am renunțat la parteneriat, încercăm altceva.”, a declarat marți liberalul Valentin Ștefan, director general interimar la Poștă.

Poșta încearcă acum să ofere servicii bancare în oficiile poștale.

 • „Avem o mare problemă: jumătate din cetățenii României nu au acces la servicii bancare. Nu vrem să închidem oficiile poștale, să schimbăm imaginea peste noapte fără să nu dăm o șansă în a rezolva aceste probleme fundamentale ale țării.
 • Gândim un proiect, încercăm parteneriate cu diferite companii de servicii financiare, astfel încât să transformăm oficiile poștale în oficii care oferă servicii bancare. Poate asta este soluția.”, a mai spus șeful Poștei.

Alex Brătianu, cel care a gestionat proiectul cu Auchan, rămâne în conducerea Poștei /Tatăl său, demis de la conducerea sindicatului

HotNews.ro l-a întrebat pe șeful Poștei dacă, după acest proiect ratat, cel care a coordonat proiectul, Alexandru Brătianu, fiul lui Matei Brătianu, lider al sindicatului lucrătorilor poștali, mai face parte din echipa de conducere a Poștei.

 • „Alex Bratianu este angajatul companiei, nu mai este director și nu se mai ocupă de proiectul cu Auchan. De fapt nimeni nu se mai ocupă pentru că este un proiect pe care l-am închis.
 • De altfel cred că este sănătos să încercăm să eșuăm la nesfârșit. Vă pot da „n” statistici în care o să vedeti că doar un număr mic din inițiative, proiecte și reușesc. (..)
 • În niciun caz nu pot să-i reproșez ceva d-lui Brătianu pentru eșecul proiectului. Proiectul nu a fost un eșec a fost un test pilot. Era normal să fie deschis tuturor rezultatelor.
 • A mers, nu a mers l-am închis, ceea ce e bine, am învățat din trecut.
 • Dl Bratianu face o treabă excelentă, mă mândresc și mă bucur că face parte din echipa de conducere, dar vă pot spune că Matei Brătianu nu mai este lider de sindicat, a fost demis de curând.
 • Așa că sper ca acum copiii nu trebuie să mai ducă mai departe povara deciziilor și activității părinților.”, a declarat marți directorul general al Poștei.

Într-un interviu acordat HotNews.ro în luna ianuarie din acest an cu privire la noua echipă de conducere din Poșta Română, Valentin Ștefan a subliniat meritele pe care le-ar avea Alexandru Brătianu, fiul fostului lider de sindicat poștal, Matei Brătianu, în contractul cu Auchan.

 • „Alex Brătianu este unul dintre primii oameni cu care am lucrat în companie, de când am preluat funcția de director general adjunct.
 • Am lucrat foarte bine cu el pe câteva proiecte și cel care a luat cel mai mare avânt este cel care ține de contractul cu Auchan.
 • Acolo a fost o negociere de 1 an de zile care s-a finalizat anul trecut și e un proiect pilot.”, a spus atunci Valetin Ștefan, directorul general al Poștei.

Produse de băcănie, dulciuri, băuturi, snacks-uri, dar și o selecție de articole nealimentare sunt vândute din luna mai a anului trecut în 4 oficii poștale din Pitești, în urma acestui parteneriat. Doar că cel puțin până acum reciproca nu este valabilă – adică serviciile poștale nu se vând în magazine Auchan.

Alexandru Brătianu a fost numit Director al Unității de Afaceri Logistică din Poșta Română.

Potrivit operatorului poștal, Alex Brătianu a ocupat funcția de director al Sucursalei Servicii Expres a Poștei Române.

Are o experiență de 12 ani în companie, timp în care a manageriat proiecte importante: a redefinit strategia comercială de consignație din subunitățile poștale, a dezvoltat proiectul Colete-online.ro, a creat serviciul e-mandat cu plata online și a extins parteneriatul cu eMag în peste 500 de oficii poștale.

Citeste articolul complet pe economie.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *