Fără categorieInternational

Spania: Mii de turiști germani vor fi transportați în Insulele Baleare cu două săptămâni înainte de redeschiderea granițelor – International

1 minute necesare pentru a citi articolul

Autoritățile din Insulele Baleare plănuiesc să transporte mii de turiști germani cu avionul mai devreme cu două săptămâni înainte ca Spania să își redeschidă granițele închise la jumătatea lunii martie pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, relatează Reuters.

Guvernul a fost supus presiunilor din partea sectorului turistic pentru a ridica interdicțiile de călătorie pentru turiștii străini după ce carantina strictă impusă în Spania a afectat sever domeniul în care sunt angajați unul din opt spanioli.

Executivul de la Madrid a aprobat cererea autorităților din insule să permită ca trei operatori germani din domeniul turistic să transporte cu avionul turiști din Germania începând de lunea viitoare, a anunțat un purtător de cuvânt al sectorului HoReCa din Insulele Baleare.

„Ceea ce plănuim în Baleare este să lăsam câteva mii de turiști înăuntru. Acesta va fi un test limitat pentru a verifica sistemul”, a declarat un oficial din cadrul ministerului de Externe spaniol.

O purtătoare de cuvânt a guvernului regional a confirmat planul care le va permite turiștilor germani să zboare direct către insule și să evite carantina de două săptămâni impusă de Spania tuturor călătorilor care intră în țară, măsură care urmează să fie ridicată la finalul lunii.Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *