Fără categorie

Start pentru o nouă bancă de stat: Banca de Investiții și Dezvoltare / Ce spune ministrul Finanțelor despre salarizarea celor din conducere

1 minute necesare pentru a citi articolul

„Știu că există discuții în spațiul public referitoare la cei care conduc bancile de stat. Această bancă va fi înființată pe criterii de performanță.”, a declarat miercuri ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

ATMFoto: Chakrapong Worathat / Dreamstime.com

Guvernul va adopta miercuri hotărârea de înființare și funcționare a unei noi bănci de stat – Banca de Investiții de Dezvoltare, a anunțat premierul Ciucă.

VEZI AICI PROIECTUL DE OUG ȘI NOTA DE FUNDAMENTARE

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a ținut să facă anumite precizări legate de salarizarea conducerii din noua bancă.

  • „Știu că există discuții în spațiul public referitoare la cei care conduc bancile de stat. Aceasta bancă va fi înființată pe criterii de performanță. Cei care vor face parte pentru primii 2 ani din acest Consiliu care va participa la operaționalizarea băncii vor primi o sumă fixă și o primă de succes.
  • Suma aceasta fixă nu va fi la nivelul sistemului bancar, ci va fi una modică, dar va fi indicatorul de performanță cu criterii păe etape de îndeplinit astfel că cei numiți în acest Consiliu că vor fi monitorizați astfel încât să avem banca operațională în decurs de 1 an 1 an și jumătate.”, a spus Câciu.

Ministrul Finanțelor susține că prin înființarea noii bănci se va face încă un pas important pentru diversificarea instrumentelor de finanțare.

„Pentru economie este foarte importantă apariția unui nou actor în sistemul financiar pentru că necesarul de finanțare la nivel economic este din ce în ce mai mare.”, a mai declarat ministrul.

Sursa foto: Dreamstime.com

Citeste articolul complet pe economie.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *