Fără categorie

SUA anunță că va aloca 55 de miliarde de dolari pentru Africa, fără condiții: „Nu punem nimănui arma la tâmplă”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Casa Albă a anunţat luni, înaintea summitului SUA-Africa, găzduit de preşedintele Joe Biden la Washington în perioada 13-15 decembrie, că Statele Unite vor aloca 55 de miliarde de dolari pentru continentul african în următorii trei ani, transmite AFP.

Jake SullivanFoto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american, Jake Sullivan, a spus că fondurile vor fi dedicate în special sănătăţii şi răspunsului la schimbările climatice, fără a oferit detalii despre sursa sau distribuţia lor.

Va fi „o reală mobilizare a resurselor pe obiective concrete”, a adăugat el, precizând că detaliile vor fi dezvăluite în zilele următoare.

„Dacă facem o comparaţie între ceea ce promit Statele Unite pentru următorii trei ani şi ceea ce promit alte ţări, cred că această comparaţie ne este foarte favorabilă”, a spus din nou Jake Sullivan.

El a asigurat că această finanţare, şi în general angajamentul american, nu va fi legată de atitudinea ţărilor africane faţă de războiul din Ucraina, într-un moment în care multe dintre ele refuză să condamne deschis Rusia.

„Nu punem nimănui arma la tâmplă”, a spus consilierul preşedintelui Biden.

Summitul de trei zile de la Washington vizează relansarea relaţiilor SUA cu continentul african, mai mult sau mai puţin neglijate de fostul preşedinte Donald Trump, în contextul în care atât China, cât şi Rusia, îşi cultivă interesele pe acest continent.

Primă ediţie a acestui summit a fost organizată în 2014. (Agerpres)

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *