Un mare juriu din Arizona a pus miercuri sub acuzare doi comisari republicani acuzându-i de amestec și conspirație pentru că au încercat să întârzie certificarea alegerilor din 2022, a anunțat procurorul general al Arizonei, Kris Mayes, potrivit Reuters.
Biroul electoral din Maricopa (Arizona)Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia
Supraveghetorii din districtul Cochise, Peggy Judd, 61 de ani, și Tom Crosby, 64 de ani, au conspirat pentru a întârzia certificarea voturilor exprimate în districtul Cochise la alegerile generale din noiembrie 2022, potrivit actului de acuzare al statului.
Cei doi supraveghetori au căutat să obțină întârzieri, inclusiv prin solicitarea de numărare manuală a voturilor, deoarece au ridicat întrebări cu privire la certificarea corectă a mașinilor de vot din comitat, chiar dacă au primit sfaturi juridice potrivit cărora astfel de întârzieri ar fi ilegale, a relatat Arizona Republic.
„Încercările repetate de a submina democrația noastră sunt inacceptabile”, a declarat Mayes într-o declarație. „Am depus un jurământ de a susține statul de drept, iar biroul meu va continua să aplice legile electorale din Arizona și să îi sprijine pe funcționarii noștri electorali în îndeplinirea sarcinilor și responsabilităților funcțiilor lor.”
Un avocat al lui Crosby a declarat că clientul său a pus întrebări legitime cu privire la verificarea voturilor și că nu a intenționat niciodată să o întârzie.
„Suntem încrezători că, atunci când faptele vor fi analizate în mod imparțial și nu printr-un efort partizan sub masca aplicării legii, domnul Crosby va fi pe deplin exonerat de orice acuzații. Nu a existat aici nicio infracțiune de interferență și nici vreo conspirație”, a declarat avocatul Dennis Wilenchik într-un e-mail.
Dacă vor fi condamnați, ei riscă o pedeapsă de până la 2 ani și jumătate de închisoare și o amendă de 150.000 de dolari, potrivit Arizona Republic.
Tactica de a pune sub semnul întrebării mașinile de vot a fost folosită și de susținătorii fostului președinte Donald Trump după alegerile prezidențiale din 2020, ca parte a afirmațiilor sale false potrivit cărora frauda electorală l-a adus pe Joe Biden la Casa Albă.
Trump se confruntă acum cu acuzații federale și ale statului Georgia pentru eforturile sale de a anula înfrângerea în alegeri.
Articol preluat de la: www.hotnews.ro