Fără categorie

Traian Băsescu: Este necesară reintroducerea stagiului militar obligatoriu / Ce spune despre Putin și riscul utilizării armei nucleare

1 minute necesare pentru a citi articolul

Stagiul militar obligatoriu ar trebui reintrodus în România, crede fostul președinte Traian Băsescu, arătând că, în cazul unei invazii, trebuie să existe o armată care să poată rezista până când se mobilizează forțele NATO.

Militari româniFoto: Mykola Tys/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

  • „Reintroducerea stagiului militar obligatoriu este necesara pentru securitatea noastră.
  • Domnul Ciolacu nu știe că ai obligația să te poță apăra câteva luni până vin forțele NATO să te ajute.
  • În cazul unei invazii, trebuie să ai o armată care să îți permită să reziști 45-60 de zile până când mobilizează NATO resursele de război”, a declarat fostul președinte Traisn Băsescu, marți seară, la Digi 24.

El a spus că la una dintre ședințele CSAT a acuzat de trădare un premier, trădare însemnând tăierea bugetului pentru Apărare.

Întrebat despre riscul utilizării armei nucleare de către Rusia, fostul președinte a spus că nu crede în acest scenariu acum: „Nu cred că Putin ia în considerare utilizarea armei nucleare acum. Cred că, cel puțin acum, privind la situația frontului din Ucraina, nu are niciun motiv”.

El a spus că, în același timp, „România nu trebuie să se bage unde nu îi fierbe oala”, ci trebuie să fie foarte echilibrată:

  • „Nu România trebuie să îi dea răspunsul lui Putin atunci când vorbește despre arsenalul nuclear. Răspunde America.
  • Cei care și-au asumat responsabilitatea răspunsului pentru Putin sunt americanii”.

Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.