Fără categorie

Trupele rusești încearcă să avanseze în trei direcții în Donbas

1 minute necesare pentru a citi articolul

Forțele rusești încearcă să avanseze în direcțiile Liman, Bahmut și Avdiivka în regiunea Donețk, a declarat Statul Major General al Ucrainei, citat de Kyiv Independent.

Soldați ucraineni în apropierea liniei de front din DonbasFoto: Laurel Chor/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rusia se află în defensivă în alte patru direcții – Kupiansk, în nord-estul regiunii Harkov, Krivoi Rih, în centrul Ucrainei, Zaporojie, în sud-est, și Herson, în sud, potrivit Statului Major General.

De asemenea, trupele rusești au atacat de 10 ori pozițiile trupelor ucrainene și instalațiile civile cu lansatoare de rachete multiple, a adăugat Statul Major General.

Armata ucraineană a mai avariat un pod de cale ferată din apropierea satului Starobohdanivka din regiunea Zaporojie, care fusese folosit de trupele rusești pentru a livra arme și echipamente militare.

Statul Major General a adăugat că trupele rusești își apără pozițiile din regiune, în loc să încerce să avanseze, și că șapte așezări din regiune au fost bombardate.

___

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *