Fără categorie

Ucraina: Un funcționar electoral rus din teritoriilor ocupate a fost ucis într-o explozie / „Un act terorist”, reclamă oficialii ruși

1 minute necesare pentru a citi articolul

O funcționară care lucra cu autoritățile ruse și care era responsabilă cu alegerile a fost ucisă miercuri când mașina sa a explodat la Berdiansk, pe teritoriul ucrainean ocupat de Moscova, au anunțat autoritățile locale de ocupație, potrivit AFP.

Evgheni Balitki alaturi de Vladimir Putin la KremlinFoto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / Profimedia

Potrivit anchetatorilor, „un dispozitiv exploziv improvizat a fost plasat sub vehiculul” acestei membre a comisiei electorale locale.

„Când femeia s-a urcat în mașină (…), dispozitivul a explodat”, au adăugat ei într-un comunicat.

Șeful local al ocupației ruse în această regiune din sudul Ucrainei, Evgheni Balițki, a denunțat pe Telegram „un act terorist” și „o tentativă de intimidare”, cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale ruse din 15-17 martie, care vor avea loc tot în teritoriile ocupate.

Mai mulți oficiali ai ocupației ruse sau colaboratori ai acesteia în Ucraina și în Crimeea anexată au fost uciși sau răniți în atacuri și atentate cu bombă puse pe seama Kievului în ultimii doi ani.

De asemenea, în Rusia au avut loc atacuri sau tentative de asasinat împotriva activiștilor care susțin atacul asupra Ucrainei.

Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.