Fără categorie

UDMR nu renunță la Dezvoltare. Kelemen: „Am putea fi împinși pe scări”

1 minute necesare pentru a citi articolul

​UDMR rămâne pe poziții și nu renunță la ministerul Dezvoltării, așteptând desemnarea lui Marcel Ciolacu drept premier pentru a se reașeza la masa negocierilor.

Kelemen Hunor și Cseke AttilaFoto: AGERPRES

Liderul Uniunii, Kelemen Hunor, nu a exclus rămânerea în afara guvernului.

„Am putea fi împinși pe scări, dar nu de asta am intrat în Coaliți”, a comentat el, la finalul unei întâlniri cu parlamentarii UDMR.

O ședință a Coaliției este programată pentru luni, la ora 17.00.

Kelemen Hunor a declarat duminică la ieșirea de la discuția cu premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD Marcel Ciolacu, că are mandat să nu accepte pierderea ministerului Dezvoltării, dar a precizat că „nu a plecat de la masa negocierilor”

  • „Am acceptat comasarea Sportului, am acceptat să fie IMM-urile la Economie, să reducem structura guvernamentală. Colegii mei mi-au dat mandat să cerem respectarea protocolului.Dacă rămânem cu Dezvoltarea și ceva similar cu Mediul putem să negociem.
  • Oferta de Energie și MIPE sau Sănătate a existat de vineri. Știau că aceste două ministere nu sunt acceptabile, să ieșim cu totul din protocol. Care ar fi argumentul să acceptăm să lucrăm la ministere impuse?
  • Suntem la masă, discutăm în continuare acest lucru. Până când președintele Iohannis nu îl desemnează pe domnul Ciolacu rămânem în această formulă.
  • În momentul în care Marcel Ciolacu este nominalizat, desemnat de preşedintele Iohannis să formeze Guvernul, atunci este responsabilitatea lui de a închide discuţiile. Până atunci, este un acord şi UDMR nu pleacă de la guvernare, nu pleacă de la masă. Putem să fim împinşi, asta este categoric da, dar noi benevol nu avem niciun motiv să plecăm”, a spus Kelemen.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.