Fără categorie

Un distribuitor de energie electrică din România pune „la bătaie” un contract de peste 63 de milioane de lei pentru citirea contoarelor

1 minute necesare pentru a citi articolul

Duminica, 04 Iunie 2023, ora 13:27

127 citiri

Un distribuitor de energie electrică din România pune „la bătaie” un contract de peste 63 de milioane de lei pentru citirea contoarelor

DEER alocă 63,5 milioane lei pentru citirea contoarelor. FOTO: Arhivă

Distribuţie Energie Electrică România (DEER) alocă 63,5 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de citire contoare de energie electrică, potrivit anunţului de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Conform sursei citate, achiziţia implică încheierea unui acord-cadru, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

„Prestarea serviciului de citire contoare de energie electrică se va desfăşura în toată aria de licenţă a DEER în zonele Transilvania Sud, Transilvania Nord şi Muntenia Nord”, se precizează în caietul de sarcini.

Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 19 iunie 2023, ora 15:00.

Durata pentru care se va presta activitatea de citire este de 18 luni pe baza de acord cadru.

Distribuţie Energie Electrică România asigură distribuţia energiei electrice pentru 3.967.842 de locuri de consum, pentru care energia electrică este asigurată prin intermediul furnizorilor licenţiaţi de ANRE.

Facturi de infarct la energie electrică

Mulți români au primit în luna martie două sau trei facturi la energia electrică, după ce au fost corectate sistemele informatice care au fost schimbate de 15 ori în ultimul an, din cauza modificării frecvente a legislației.

Unii au descoperit diferite probleme pe care le-au anunțat în mediul online, pe grupuri dedicate, iar alții s-au plâns că au de plătit penalități, în ciuda faptului că nu înregistrează restanțe.

Compania Enel, care are peste 3 milioane de clienţi în România, anunța pe 10 februarie că facturile aferente consumului de energie electrică și gaze naturale din luna ianuarie vor fi emise cu întârziere. Reprezentanții companiei au transmis că încă se lucrează la actualizarea sistemelor informatice pentru implementarea celor mai recente măsuri de plafonare a prețurilor, astfel încât acestea să se regăsească corect și complet în facturi.

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, care în aprilie 2023 de-abia a început să emită facturile aferente consumului lunii noiembrie 2022, nu a reuşit deocamdată să contracteze o firmă IT care să extindă serviciile digitale asigurate de portalul dedicat activităţii de furnizare.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *