Fără categorie

Un judecător american i-a interzis lui Donald Trump să dezvăluie informații din dosarul în care a fost inculpat

1 minute necesare pentru a citi articolul

​Un judecător american le-a interzis luni avocaţilor lui Donald Trump şi acestuia să prezinte public sau altor persoane informaţii din dosarul în care fostul preşedinte republican este acuzat că a păstrat ilegal documente oficiale după ce şi-a încheiat mandatul la Casa Albă, relatează agenţiile Reuters şi Agerpres.

Donald Trump in instantaFoto: Seth Wenig / UPI / Profimedia

Mai mult, hotărârea emisă de judecătorul Judge Bruce Reinhart vine cu completări la o hotărâre de săptămâna trecută care îi impune însuşi lui Trump condiţii stricte pentru accesul la informaţiile din acest dosar, de care el şi avocaţii săi au nevoie pentru a-şi construi apărarea în faţa celor 37 de capete de acuzare.

Fostul preşedinte acuză că procesul reprezintă un nou caz de instrumentalizare a justiţiei împotriva sa de către democraţii actualului preşedinte Joe Biden pentru a-l împiedica să candideze anul viitor împotriva acestuia din urmă.

„Materialele din dosar, împreună cu orice informaţie rezultată din acestea, nu vor fi dezvăluite publicului şi către mass-media, nici nu vor fi diseminate pe vreo platformă de ştiri sau social media, fără înştiinţarea prealabilă şi consimţământul sau aprobarea Curţii SUA”, se arată în ordinul judecătorului.

De asemenea, Trump „nu va păstra copii” şi poate studia materialele din dosar numai „sub supervizarea directă a avocatului apărării sau a unui membru al personalului avocatului apărării”, indică acelaşi judecător.

În plus, „avocatul apărării va stoca materialele în mod sigur, cu etichete care precizează clar care sunt materialele supuse acestui ordin”, a mai dispus judecătorul, în completarea unui ordin anterior referitor la accesul acuzatului şi al avocaţilor săi la datele din dosar.

Anchetatorii au confiscat aproximativ 13.000 de documente de pe proprietatea lui Trump de la Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, în urmă cu aproape un an. O sută erau marcate ca fiind clasificate, deși unul dintre avocații lui Trump declarase anterior că toate documentele cu marcaje clasificate au fost returnate guvernului.

Acesta va depune mărturie împotriva fostului președinte.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.