Fără categorie

Un jurnalist italian, rănit de lunetiştii ruşi la Herson / Interpretul său ucrainean a fost ucis

1 minute necesare pentru a citi articolul

Jurnalistul italian Corrado Zunino, trimis special în Ucraina al cotidianului La Repubblica, a fost rănit în urma unei ambuscade a lunetiştilor ruşi în zona oraşului Herson din sudul Ucrainei, dar interpretul său ucrainean care-l însoţea, Bogdan Bitik, a fost ucis, relatează miercuri agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Reporter de războiFoto: David Špidlen / Bod zlomu / Profimedia

„Acum merg dinspre Herson către Odessa. Sunt bine, am o rană la umărul drept, atins de glonţul care l-a lovit pe marele meu prieten Bogdan. Cred că a murit, la începutul podului Herson. O durere infinită. Avea jacheta inscripţionată cu cuvântul „Press”” peste vesta antiglonţ, a scris jurnalistul italian pe Twitter.

El a relatat apoi telefonic desfăşurarea incidentului: „Am fost atinşi (de glonţ), l-am văzut pe Bogdan la pământ, nu se mişca, eu m-am târât în afara liniei de foc. Am alergat până când m-am prăbuşit pe un automobil civil. Aveam sânge pe mine, m-au dus la un spital din Herson”.

La Repubblica a anunţat că interpretul ucrainean a fost ucis, dar corpul său nu a fost recuperat din cauza prezenţei lunetiştilor ruşi în zonă.

Incidentul a avut loc la intrarea pe podul principal din Herson care traversează fluviul Nipru, într-o zonă de contact între trupele ruse şi cele ucrainene după ce armata rusă s-a retras în noiembrie de pe malul de vest al Niprului şi a stabilit o linie defensivă pe malul de est, de cealaltă parte a barierei naturale reprezentate de acest fluviu.

Potrivit unor bloggeri militari ruşi, unităţi ucrainene ar fi reuşit recent să treacă de această barieră şi au stabilit poziţii pe malul estic al fluviului în regiunea Herson.

___Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *