Fără categorie

Un produs bio a fost retras de la vânzare din magazinele DM pentru că ar putea avea un conţinut ridicat de aflatoxine

1 minute necesare pentru a citi articolul

Un lot de rondele de orez cu zmeură a fost retras din magazinele dm-drogerie markt şi este rechemat de la consumatori întrucât ar putea avea un conţinut ridicat de aflatoxine, substanţe care sunt dăunătoare dacă sunt consumate pe o perioadă îndelungată, potrivit news.ro

Magazin DM Drogerie MarktFoto: Aleksandramoslavac | Dreamstime.com

Rondele de orez cu zmeură, produs retras din magazinele dm‐drogerie markt

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), dm‐drogerie markt recheamă preventiv articolul „dmBio rondele de orez cu zmeură 8luni+ ECO 35g”.

Sunt afectate doar articolele cu data limită de consum (MHD) 04.06.2024, lotul NL 157. Aceste informaţii pot fi găsite pe partea din spate a ambalajului.

Articolul a fost retras de la vânzare, întrucât „nu se poate exclude” că articolele cu data limită de consum menţionată pot avea un conţinut ridicat de aflatoxine. Aceste substanţe pot fi dăunătoare pentru sănătate dacă sunt consumate pentru o perioadă lungă de timp. Aflatoxinele sunt produse metabolice, care provin din diverse ciuperci de mucegai.

Clienţii sunt sfătuiţi să nu consume produsul cu data limită de consum menţionată şi să îl returneze nedeschis sau deja deschis în magazinele dm. Preţul de achiziţie va fi rambursat, chiar şi fără prezentarea bonului fiscal. Produse pot fi returnate până în 15 septembrie.

Sursă foto:Aleksandramoslavac|Dreamstime.com

Articol preluat de la: economie.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.