Fără categorie

VIDEO Consulatul rus din New York a fost vandalizat cu vopsea roșie în ziua în care Putin a anexat 15 la sută din teritoriul ucrainean

1 minute necesare pentru a citi articolul


n. onofrei •
HotNews.ro

Fațada Consulatului General al Rusiei din cartierul Manhattan din New York a fost vandalizat vineri cu vopsea roșie, după ce președintele rus Vladimir Putin a proclamat cea mai mare anexare a unul teritoriu european de după al Doilea Război Mondial, relatează Reuters.

Consulatul rus din New York a fost vandalizat Foto: Captura video

Deși motivul vandalismului este necunoscut, acesta a venit în momentul în care Putin a semnat decretele de anexare a 15% din Ucraina, în urma unor așa-zise „referendumuri” .

Occidentul a spus că nu va recunoaște niciunul dintre cele patru teritorii anexate vineri de Putin ca făcând parte din Rusia.

„Aliații NATO nu recunosc și nu vor recunoaște niciunul din acest teritoriu ca parte a Rusiei”, a spus secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

„Facem apel la toate statele să respingă încercările flagrante ale Rusiei de cucerire teritorială. Aceste pământuri sunt Ucraina”.

„Ucraina are dreptul de a lua înapoi aceste teritorii ocupate acum cu forța și o vom sprijini pentru a continua să elibereze aceste teritorii”, a adăugat Stoltenberg.

La rândul său, președintele american Joe Biden a spus că „America și aliații săi nu vor fi intimidați”, iar Vladimir Putin „nu ne va speria”.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *